12 december, 2020

Skörhetssalong – en plats att hämta mod ifrån

Under arrangemanget Mindshift InterAction (som arrangerades av Ekskäret Klustret) så bjöd Madelene och två partners in till en workshop under namnet Skörhetssalong. Intensionen med denna salong var att skapa en plats att hämta mod och igenkänning ifrån.

Så här berättar Madelene.
”Din längtan, dina brister, din skam är det du har gemensamt med hela mänskligheten. Många av oss vågar bara inte tala om dessa. Men genom att våga vara inte perfekt så visar vi vägen för andra att de inte heller behöver vara perfekta.

För vi behöver en realistisk bild av vad det innebär att vara mänsklig, oavsett titel eller position. Vi är ju mer lika än olika. Så låt oss gemensamt hitta orden för vad vi upplever och känner. Byta ut rummen där vi låtsas. Till rummen där vi är. Få tillåtelse att vara. Oss. Vår förhoppning med Skörhetsalongen var att genom olika möten upptäcka att vi är som starkast och vackrast i vår ofullkomlighet. Det är det som gör oss till människor!

När vi inte känner behov av att positionera, försvara, hålla tillbaka oss själva så kan vi lättare mötas i nyfikenhet med fokus på hur kan vi samskapa och bidra till en hållbar värld i det lilla och det stora.”

Och Skörhetssalongen blev precis så bra som vi hade hoppats, så det kommer vi att göra igen.;