24 november, 2021

Träna på smart användning av hybrid teknik istället för att skruva fast prylarna!

Behov av social interaktion över geografiska avstånd
+
Önskemål snabbt kunna anpassa rum och utrymmen
+
Ökade krav på mobilitet och förflyttningar
+
Teknikutvecklingen är supersnabb
=
SKRUVA INTE FAST PRYLARNA!

Vi ser en trend att man vill investera i speciella rum för hybrid teknik där man vill uppnå användarvänlighet och driftsäkerhet genom att bokstavligen skruva fast skärmar, kameror och andra komponenter.
Då utgår man också från att alla aktiviteter i dessa rum får anpassa sig till den (ofta sittande) möblering man har bestämt sig för när man utformade rummet.

Vi förstår förstås resonemanget. Det känns tryggt att utgå från de befintliga mötesrummen och hörsalarna och sedan förstärka dessa med installerad ”hybridteknik”.

Vi vill dock tipsa om ett annat förhållningssätt som kan ta höjd för nya arbetsformer – som vill överbrygga avstånd mellan olika platser, professioner och personligheter – och samtidigt dra nytta av den supersnabba teknikutveckling vi har.

Och vårt tips är att istället för att skriva fast prylar i speciella rum så tränar vi på att använda och koppla ihop små smarta prylar i alla våra olika rum och utrymmen.

På så sätt kan man få större tillgång till det senaste av smart hybrid teknik som stöttar hybrid interaktion oavsett var vi befinner oss.

Pengarna man ”spar” på att slippa dyra fasta installationer använder man till lustfyllda träningsläger i teknikanvändning för medarbetarna i kombination med att de alltid kan få hjälp av tillgängliga ”Tech-Concierges” när de ska rigga en lite mer komplex uppsättning av hybrid teknik.

Man får väldigt mycket mobil och flexibel hybridfunktionalitet med de konsumentprylar som du ser på fotot ovan:
-tripods
-ljusplatta
-extra mobil
-surfplatta
-extra webbkamera
-trådlösa inears
-ljud & högtalar-puck
-blåtandshögtalare
-mobilt bredbands-puck

Har man bara 4G-täckning (snart 5G) så kan man i praktiken göra de flesta rum och utrymmen (inklusive utomhusmiljöer) till ”instant hubs” för hybrid interaktion med en hög social bandbredd.

Vi vet förstås informationssäkerhet är något vi behöver väga in, men den blir sällan högre genom själva fastskruvandet av prylar utan då handlar det ofta om att bygga skalskydd kring fysiska rum som inte släpper igenom radiosignaler. Något som väldigt få typer av organisationer har ett verkligt behov av.

Så, låt oss träna på att använda små smarta och utbytbara komponenter för hybrid interaktion istället för att skruva fast prylar i speciella rum.
Det är vi värda!

;