26 januari, 2021

Nyanvändning – att kreativt använda det man redan har – är det nya svarta!

Vi vill slå ett slag för de enkla lösningarna där man kreativt nyanvänder det man redan har. På bilden ser du ett riktigt lättanvänt flerkamera-system där Thomas förutom sin laptop även har kopplat tre olika Ipads till samma Zoom-möte (ja, han har sitt absoluta favoritmotiv i bild, sin partner i både livet och RangeMaker).

På detta sätt kan man göra det som händer i det fysiska rummet väldigt mycket mer tillgängligt även för de som virtuellt deltar i samma interaktivitet. Man kan lättare samarbeta kring olika visualiseringar, man kan se på saker ur olika perspektiv och man kan skapa en starkare närvarokänsla.

Idag ska vi faktiskt använda denna nyanvändning av Zoom när vi hjäper en skola att ha ett virtuellt öppet hus. Genom att placera många olika kameror (iPads) på olika platser i/kring skolan så kan besökarna själva titta in i olika utrymmen på skolan. Sedan väntar de olika lärarteamen i sina respektive lärmiljöer (i olika Zoom-rum) där man kan få träffa dem när de visar och berättar om sin pedagogik.

Så, med kreativ nyanvändning av det man redan har så kan man snabbare utveckla sina egna arbets- och kommunikationsformer samtidigt som man är snällare mot sin egen plånbok.

Nyanvändning är det nya svarta!

;