21 februari, 2021

Humatar – beamability as a service

Vi hittar dagligen nya användningsområden för vår tjänst Humatar som tar detta med fjärrnärvaro till en ny mänskligare nivå.
Istället för att satsa på fjärrrstyrda robotvagnar som bär Ipads med ansikten (se bild nedan) så har vi ställt oss frågan hur man skulle kunna använda befintlig teknik för att öka känslan av att vara riktigt närvarande även om man befinner sig på en annan plats.

Svaret på våra frågor blev tjänsten HUMATAR.
Vi insåg samtidigt att vi i praktiken öppnar en ny tjänstekategori som vi kallar
”Beamability as a service”.

I praktiken handlar det om att samspela med en mänsklig avatar (det vi kallar Humatar) för att kunna sträcka sig in i ett fysiskt rum på en annan fysisk plats.

Och på toppbilden ser du miniversionen av Humatarens bärbara teknik där vi helt enkelt ”hackar” olika videotjänstern genom att koppla ihop och använda bärbar teknik på ett kreativt sätt.
På detta sätt kan vi ge användarna en first person view som ger en starkare närvarokänsla när man är fjärrnärvarande.
Användarna av Humatarer får också en flexiblare rörelseförmåga i miljöerna och en möjlighet att låna Humatarens armar och händer i det fysiska rummet.
Vi kan även låta användarna visa sig själv för de individer som befinner sig i det fysiska rummet genom att deras ansikte syns på den bärbara surfplattan.

Och självklart kan man skala upp tekniken som Humataren och användarna använder för att ge mer av en VR/AR-känsla (exempelvis att Humataren bär 180-graders-kamera och användaren har VR-glasögon), men vi märker att man uppnår många av de positiva effekterna redan när man använder vanlig konsumentteknik som är allmänt spridd och tillgänglig.
Kvalitet, smidighet och flexibilitet handlar mer om hur Humataren och användarna samspelar än om att använda dyra och bredbandskrävande tekniska lösningar.

Och användningsområdena för denna mänskliga, flexibla och sociala fjärrnärvaro är många. Nedan ser de några av dem.

Är du nyfiken på att testa hur Humatar och beamability as a service skulle kunna ge din verksamhet ännu mer ”range”?
Hör bara av dig så genomför vi en test tillsammans i just ditt sammanhang.

;